inredning, inredning och lite mer inredning

Badrumsinspiration


skrivet den 28 aug av Anki, klockan:01:41
En hel del av mitt konceptarbete när det är dags för ett nytt rum, ett blankt blad så att säga, är att få inspiration. Inspiration kan man få från en miljon olika ställen. Det kan vara att gå ut i skogen och sätta sig på en stubbe och andas lugnt, det kan vara att sitta på tunnelbanan i rusningstid och det kan vara att gå på ett konstgalleri. Det kan givetvis också vara att kika på vad andra inredningsdesigners sysslar med. Det brukar vara lite tabu att få inspiration från andra designers, men ärligt talat så är det ju så det går till. Det är ju viktigt här att poängtera att inspireras av och kopiera från är helt vitt skilda saker.

Eftersom jag privat nu håller på med badrum har det bläddrats i en hel del gamla magasin. Det är roligt att se hur badrumslösningar gjordes av proffsen för tjugo - trettio år sedan. Det har hänt en hel del, men det finns mycket kvar i formspråket och det finns mycket roliga lösningar som kan återanvändas och kläs upp i moderna kläder. En del materialval känns ju givetvis helt fel, men de övergripande tankarna är de samma nu som då.

Givetvis kikar jag också på samtida designers och jag måste säga att man upptäcker att en hel del mörkbrunt är på väg tillbaka till våra badrum. Härligt tycker jag som tycker brunt är en underskattad färg att ta till i inredningar. Får väl se om det i kombination med orange också är inne snart.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt